Find din lokale håndværker

FIND DIN ELEKTRIKER

  

SENESTE NYT



Artikler

  Du er her: Forside » Hjemme Elektronik » Tæt på stjernerne med Canon EOS 60Da

Tæt på stjernerne med Canon EOS 60Da

Canon har netop udvidet deres serie af EOS spejlreflekskameraer med modellen EOS 60Da, der er udviklet specielt til fotografering af nattehimmelen i almindelighed og stjerner samt stjernebilleder i særdeleshed. EOS 60Da, som i sagens natur er en videreudvikling af EOS 60D, er efterfølgeren til EOS 20Da, som blev lanceret for ca. 6 år siden. Kameraet er specielt udviklet til at gengive stjernetågernes røde farver og er derfor forsynet med et modificeret low-pass filter, som er mere følsomt over for hydrogen-alpha (Hα) lysbølger.

EOS 60Da er således skræddersyet til at fotografere astronomiske fænomener såsom netop stjernetågernes diffuse lys - et af astrofotografernes yndlingsmotiver - med de klare røde farver, som forårsages af ionisering af brint. I et almindeligt DSLR kamera begrænser et infrarødt filter således den mængde af Hα lysbølger, der rent faktisk når frem til sensoren. Det er glimrende til almindelig fotografering med henblik på at undgå uønskede farvestik, men for astrofotografen betyder det tilsvarende en uønsket svækkelse af de røde billedsignaler.

Det modificerede low-pass filter sørger for, at tre gange så mange Hα lysbølger når frem til sensoren samtidig med, at CMOS sensoren med en opløsning på 18 megapixel og DIGIC 4 processoren sammen med muligheden for at arbejde ved højde ISO-værdier betyder knivskarpe optagelser af de rødlige stjernetåger.

Høj opløsning og høj følsomhed
EOS 60Da giver astrofotograferne høj performance og kreativ fleksibilitet. 18 megapixel CMOS APS-C sensoren er perfekt til at opfange de mange detaljer i en stjernesky, og med en ISO hastighed på 6.400, der kan udvides til 12.800, sikres billeder med minimal digital støj, hvilket blandt andet mindsker behovet for lange eksponeringstider. Sammen med den kraftfulde 14-bit DIGIC 4 processor byder sensoren endvidere på fornemt signal-støj forhold, hvilket sikrer optagelser med naturlige farver og perfekte farveovergange. Det er essentielt, når de fine og diffuse farvetoner i en stjernesky skal gengives bedst muligt.

EOS 60Da har samme gode ergonomi som EOS 60D og byder ligeledes på samme muligheder for brugertilpasning af menuer og opsætning, og med funktionsknappen Quick Control er der til hver en tid hurtig adgang til alle kameraets indstillingsmuligeder, selv under optagelse.

Kameraet er forsynet med en hængslet 7.7cm. (3.0?) Vari-angle bredformat LCD-skærm samt Live View, hvilket er ideelt, når optagelserne f.eks. foregår på stativ og giver mulighed for optimal kontrol og finjustering af indstillingerne i optagesituationen. Skærmen har i øvrigt en opløsning på 1.040.000 pixels, hvilket også giver optimale muligheder for at bedømme den færdige optagelse.

En del af EOS System
EOS 60Da er kompatibel med Timer Remote Controller TC-80N3, der kan fås som tilbehør. Det er en programmerbar enhed til fjernbetjening af udløseren, der samtidig giver mulighed for at tilpasse kameraindstillingerne uden, at det er nødvendigt at røre selve kameraet. Med The TC-80N3 kan fotografen endvidere nemt lave time-lapse optagelser og i øvrigt frit programmere intervallet mellem hver optagelse.

Desuden kan som tilbehør fås en strømadapter - ACK-E6 AC - der gør det muligt at koble kameraet til lysnettet ved lange optagelsessekvenser. Med EOS Utility softwaren kan fotografen desuden styre fotograferingen direkte fra en laptopcomputer, såvel Macintosh som Windows baseret.

EOS 60Da er naturligvis kompatibel med objektiverne i EOS System, verdens mest omfattende udvalg, der spænder lige fra 8 mm. til 800 mm. brændvidde.

Nøglefunktioner EOS 60Da:
Forbedret følsomhed over for infrarødt lys
18 megapixel APS-C CMOS sensor
Vari-angle 7.7 cm. (3.0?) 3:2 Clear View LCD skærm
ISO 100-6.400 (kan udvides til ISO 12.800)
Time-lapse med EOS Utility eller Timer Remote Controller TC-80N3 (tilbehør)
 
NYESTE ELEKTRIKER


SENEST OPDATEREDE



MEST BRUGTE



MINDST BESØGTE



TILFÆLDIGE ELEKTRIKER


Seneste Søgninger


Privacy Policy